Via Ravasi Theater, Varese

Client : Comune di Varese

Date : December 1, 2015

Online : concorsoteatrovarese.concorrimi.it

Our vision for the New Theatre of Varese is an urban park designed as a scenic sites system. The project includes a primary hypogeous theater with over 1,000 seats and a large residential complex immersed in a green area from which a serie of secondary scenic sites emerges: pavilions and smaller overlapping squares ideal for outdoors shows and festivals. It’s a Theater’s Garden concept. The residential area upon the hill is the solution to have the budget for the Theater construction and the cultural activities maintenance.

For this project on December 2015 we won the 3rd prize in the international ideas and design competition for Piazza della Repubblica Urban Planning.